Riet & Bies

Stoelen matten (het bekleden met riet of biezen) is een oud vak dat tegenwoordig nog weinig door professionele stoelenmatters uitgevoerd wordt. Al het vlechtwerk gebeurt handmatig, dit bevordert de kwaliteit. Voor zowel reparatie als restauratie kunt u bij ons terecht.

De grondstoffen, zowel de biezen als het riet, zijn kwaliteitsvolle natuurproducten. Daarmee zijn we in staat om een hoogwaardig resultaat af te leveren. De bies is een zeer duurzame, sterke en buigzame rietsoort. Hierdoor is dit een geschikt materiaalsoort voor stoelzittingen. In tegenstelling tot rieten stoelzittingen worden biezen koorden strak tegen elkaar aangelegd en gevlochten. Hierdoor hebben biezen stoelzittingen veel draagvermogen en hebben een gesloten oppervlak.

Werkwijze

Het maken en repareren van rieten en biezen stoelzittingen gaat volgens traditionele technieken op het gebied van stoelmatten. Met de hand worden rieten strookjes door gaatjes in het stoelframe gevlochten, waardoor er automatisch een patroon ontstaat.

Contact

Wij kunnen u uitgebreid adviseren op het gebied van riet & bies. Ook kunnen onze vakkundige medewerkers u alles vertellen over onze technieken. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in onze werkzaamheden?

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.